Ob jubileju PD Jesenice odprli muzejsko razstavo Gore in srčnost

Mojstrana, 15. marca 2024

Ob stoletnem jubileju Planinskega društva Jesenice smo danes ob navzočnosti članov društva, planinskih prijateljev in gostov odprli muzejsko razstavo z naslovom Gore in srčnost.

Avtorica razstave, kustosinja za planinstvo v Slovenskem planinskem muzeju Saša Mesec je v sodelovanju s člani društva zbrala obsežno gradivo v katerem se v besedi, sliki in s predmeti zrcali stoletna zgodovina zavzetih planinskih zanesenjakov, rodoljubov in prijateljev gora na Jesenicah in v okolici. Predstavljeni so pomembni mejniki v delovanju društva, gorniške legende, dejavnosti odsekov, planinske postojanke, urejanje poti in sodelovanje z zamejskimi planinskimi društvi.

Uvodne pozdravne besede sta zbranim namenila direktor Gornjesavskega muzeja Jesenice Aljaž; Pogačnik in predsednik Planinskega društva Jesenice Ivo Ščavničar, razstavo je odprl podpredsednik Planinske zveze Slovenije Martin Šolar. Za dobrodošlico obiskovalcem so pred muzejem z ubranimi zvoki poskrbeli člani Pihalnega orkestra Jesenice-Kranjska Gora, veliki simpatizerji planincev, v kulturnem programu je na otvoritvi nastopil Kvintet Vintgar.

Muzejska razstava Gore in srčnost bo na ogled do 1. junija 2024.


Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja