Srečanje z zamejskimi planinci ob 120 letnici SPD Trst

Člani našega društva  nadaljujemo  s sodelovanjem in povezovanjem s planinci v zamejstvu, na Koroškem, v širšem zamejstvu Furlanije-Julijske krajine vse do Trsta.

Predsednik društva Janez Košnik je bil še z nekaterimi somišljeniki pobudnik srečanj,  ki od leta 1972 potekajo na različnih lokacijah v zamejstvu in na Gorenjskem.

V nedeljo, 9. junija je v občini Dolina pri Trstu potekalo 51. srečanje v organizaciji Slovenskega planinskega društva Trst, ki  letos slavi 120 letnico delovanja. Več kot 400 udeležencev je spet manifestiralo prijateljstvo, ki še posebej društvom v zamejstvu veliko pomeni  pri  ohranjanju njihove identitete in  stikov z  domovino.

Predsednica Slovenskega planinskega društva Trst  Marinka Pertot je v pozdravnih besedah izrazila  zahvalo našim  planincem in vsem ostalim, da  naprej utrjujemo  prijateljske vezi med zamejskimi in slovenskimi planinskimi društvi. Zahvalila se je tudi  Gornjesavskemu muzeju Jesenice, ki je  pripravil del razstave o zgodovini vseh srečanj. 

Člani našega društva smo na srečanju čestitali gostiteljem ob 120 letnem jubileju, vse pa povabili na 52. srečanje, ki bo prihodnje leto v organizaciji našega društva. 

Posebej za vedro vzdušje so z ubranimi zvoki  med vsemi udeleženci poskrbeli člani Pihalnega orkestra Jesenice-Kranjska Gora, ki so redni udeleženci srečanj. 

Janko  Rabič


Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja