Vabljeni na brezplačno vodenje po razstavi Gore in srčnost ob stoletnici našega društva

V Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani je do začetka septembra 2024 na  ogled muzejska razstava Gore in srčnost ob sto letnem jubileju našega društva.

V okviru Poletne muzejske noči, v soboto, 15. junija ob 19. uri bo brezplačno vodenje po razstavi. Po zaključku bo koncert priznanega slovenskega glasbenika Mitja Šinkovca.

Nekaj besed o vsebini razstave :

Avtorica razstave, kustosinja za planinstvo v Slovenskem planinskem muzeju  Saša  Mesec,  je v sodelovanju s člani našega  društva zbrala obsežno gradivo,  v katerem se v besedi, sliki  in s predmeti zrcali stoletna zgodovina zavzetih planinskih zanesenjakov, rodoljubov in prijateljev gora na Jesenicah in v okolici.

Predstavljeni so pomembni mejniki v delovanju društva,  gorniške legende, dejavnosti odsekov, planinske postojanke, urejanje poti in sodelovanje z zamejskimi planinskimi društvi. Glavni del razstave so v muzeju dopolnili z dokumentarnim gradivom alpinističnega odseka našega društva  o gradnji in zamenjavi bivaka 2 na Jezerih nad dolino Vrata  in izborom fotografij gorskega sveta člana Fotografskega društva Jesenice Roberta  Brezigarja.

Janko Rabič

(fotografije : utrinki z razstave Gore in srčnost )


Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja