Izjava za javnost

Kljub težavam, ki v letošnjem jubilejnem letu  spremljajo delovanje našega društva, je sedaj vse več   optimizma in  dobre volje, da jih premostimo.  Člani  upravnega odbora  smo na majski seji še enkrat pregledali vso problematiko povezano z obnovo Koče pri izviru Soče v Trenti  in sprejeli jasna izhodišča, kako razrešiti sporne zadeve  ter nakazali pot  za naprej.

Na posebnem sestanku z vpletenimi smo na podlagi internega revizijskega poročila še enkrat ugotovili, da je bila investicija vodena neustrezno, s pomanjkljivimi izkušnjami in številnimi napakami. Člani upravnih odborov v prejšnjih in sedanjem sestavu  so prejemali zavajujoče informacije, zato so se določeni sklepi potrjevali tudi v škodo društva. 

Sedaj je poglavitno, da smo finančno situacijo sanirali do te mere, da gospodarski del društva  deluje normalno, prav tako odseki  in ostale dejavnosti.

Izrekli smo  podporo sedanjemu vodstvu društva, da z zastavljenimi aktivnostmi nadaljuje, posamezne člane pa pozvali, da vnaprej ne širijo neresnic glede prodaje nekaterih  koč ter naj raje pomagajo pri reševanju iz nastale situacije.   

Z zadovoljstvom  ugotavljamo,  da se je  poletna sezona na kočah, ki jih sami upravljamo in ostalih, ki  jih oddajamo v najem,  začela v redu.  To posebej velja za  Kočo na Golici, ki je z obiskom in dobrim poslovanjem letos že presegla rezultate prejšnjih let. Pričakujemo, da bo tako tudi v našem zavetišču pod Špičkom, ki smo ga odprli v začetku julija. 

Posebej ugodno ocenjujemo  dosedanje prireditve ob 100-letnem jubileju. Veliko je bilo zanimanja za  dokumentarno razstavo  v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani, zelo odmevno je bilo  pravo planinsko slavje ob 40  letnici   Koče na Golici skupaj z jeseniškimi godbeniki,  7. septembra pa za zaključek praznovanja pri koči pripravljamo  še Dan Jeseničanov.


Comments

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja